A STAR-BBTE Intézet vezetősége

A STAR-BBTE Intézetet a BBTE rektorából és rektorhelyetteseiből álló testület irányítja.

A STAR-BBTE Intézet kuratóriumának elnöke dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora, az intézet koordinátora pedig dr. Markó Bálint egyetemi tanár, versenyképességi rektorhelyettes. Dr. Florin Streteanu egyetemi tanár, a BBTE Szenátusának elnöke megfigyelőként tagja a STAR-BBTE Intézet Tanácsának.

A STAR-BBTE Intézet ügyvezető testülete dr. Alexander Baumgarten egyetemi tanár (Történelem és Filozófia Kar) tudományos igazgatóból, dr. Gabriela Brendea egyetemi docens (Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar) ügyvezető igazgató-helyettesből, és dr. Járai-Szabó Ferenc egyetemi docens (Fizika Kar) tudományos titkárból  áll.

A BBTE Tudományos Tanácsa a STAR-BBTE Intézeti Tanács tudományos tanácsadó fóruma. A STAR-BBTE Intézet tevékenysége a BBTE Igazgatótanácsa és a  BBTE Szenátusa eljárásainak a hatálya alá tartozik.

Nemzetközi akadémiai személyiségek, különös tekintettel a BBTE Doctor Honoris Causa címet elnyerőkre, tagjai a Nemzetközi Tanácsadó Testületnek, melynek feladata, hogy javaslatokat tegyen a STAR-BBTE Intézet működésére és fejlesztésére, valamint négyévente nemzetközi értékelést végezzen a STAR-BBTE Intézet Tanácsának jelentése alapján.