Home » Colegiul Virtual de Excelenţă “Academica”

Colegiul Virtual de Excelenţă “Academica”

Colegiul Virtual de Excelenţă Academica (Colegiul Invizibil Academica) are două unități distincte:

  • (1) Cadre didactice/cercetători de top din UBB (ex. câștigătorii Premiilor Anuale de Excelență în Cercetare/Didactică, mentorii studenţilor din Colegiul Invizibil de Excelenţă în Cercetare Mentorată/CIECM)UBB Top Scientists 
   • Unitatea realizează prezentări periodice ale proiectelor derulate instituțional şi susţine cursuri/tutoriale avansate (inclusiv în sistemul ID–IFR, în colaborare cu centrul de formare continuă al UBB) în limbi de circulaţie internațională – Coordonatori: prof. univ. dr. Daniel David, prof. univ. dr. Rudolf Graf, conf. univ. dr. Cristian Litan şi conf. univ. dr. Anna Soos, prorectori UBB
    • În anul academic 2016-2017, UBB a acordat prin Institutul STAR-UBB, în luna decembrie, minimum un Premiu de Excelenţă în Cercetare/Didactică pentru fiecare facultate a UBB, în baza criteriilor de performanţă stabilite de Consiliul Ştiinţific al UBB.
    • În anul academic 2017-2018, UBB a acordat prin Institutul STAR-UBB, în luna decembrie, minimum un Premiu de Excelenţă în Cercetare/Didactică pentru fiecare facultate a UBB, în baza criteriilor de performanţă stabilite de Consiliul Ştiinţific al UBB.

Între cele două unităţi vor exista acţiuni integrate, acestea fiind de asemenea interconectate cu cele ale Colegiului Virtual de Excelență  “Next Generation”, pentru stimularea cercetării mentorate şi a învăţării prin cercetare, în beneficiul studenţilor.