Turnul Croitorilor, Turn al Cunoașterii. Dialoguri academice – Studium Generale, 18.03.2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va continua joi, 18 martie 2021, ora 16, seria de cursuri „Studium Generale” a Institutului STAR-UBB, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „Noțiuni generale despre Internet of Things (IoT)”, susținută de Lect. dr. Arthur Tunyagi (Facultatea de Fizică).

 

Rezumatul prezentării:

Prezentarea va face o introducere în tendința actuală prin care obiectele de uz comun, din jurul nostru, au posibilitatea de a deveni obiecte smart. Vor fi analizate beneficiile conectării acestora la internet și avantajele pe care le putem avea în urma colectării de date de la astfel de obiecte.

 

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat in anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina Facebook al Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).