UBB ȘI COMPANIA EON REALITY VOR FACE DISPONIBIL PENTRU PSIHOLOGI PRODUSUL VR-MIND PENTRU REGLARE PSIHOLOGICĂ PRIN REALITATE VIRTUALĂ

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), împreună cu compania americană EON Reality Inc., au decis să facă disponibil produsul VR-Mind pentru psihologii care doresc să îl includă în portofoliul de servicii oferit clienților, ca un produs finalizat (cu programul de training) și diseminat prin UBB-EON-XR-Center. VR-Mind este o aplicație pentru PC și pentru dispozitive de realitate virtuală (VR) pentru promovarea sănătății mintale, prevenția problemelor de depresie și anxietate sau ca modul adjuvant în tratamentul problemelor emoționale. Aplicația urmărește antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale. VR-Mind este utilizat în cadrul UBB pentru cercetări psihologice avansate și ca tehnologie inovativă pentru livrarea de servicii clinice validate științific în cadrul Clinicii Universitare de Psihologie PsyTech.

 

VR-Mind a fost dezvoltat în baza studiilor de științe cognitive clinice fundamentale și aplicative care au arătat relevanța distorsiunilor cognitive în apariția sau menținerea problemelor emoționale (în principal depresie și anxietate), respectiv au demonstrat că procedurile de modificare a acestor distorsiuni (cognitive bias modification) ar putea reduce aceste probleme. Astfel, VR-Mind a fost construit pentru a evalua și modifica principalele tipuri de distorsiuni care au fost puse în evidență în literatura de specialitate ca fiind relevante pentru simptomele de depresie și anxietate: (1) distorsiunile atenționale, (2) distorsiunile de interpretare și (3) distorsiunile de memorie/mnezice.

 

Compania EON Reality Inc. este lider mondial în cunoaștere transferabilă în industrie și educație, cunoaștere bazată pe realitate virtuală și augmentată.

 

Pentru descrierea produsului și detalii tehnice, vă rugăm să accesați: https://ttc.centre.ubbcluj.ro/2021/03/02/vr-mind/