Întâlnire eveniment cu trei cercetători de top în domeniul cercetării creierului, găzduită de UBB – 16 iunie 2022

Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS), în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), vă invită la o întâlnire eveniment cu trei cercetători de top în domeniul cercetării creierului: dr. Florian Engert – de la Universitatea Harvard din SUA, dr. Georg Keller – de la Friedrich Miescher Institute din Basel, Elveția și dr. Thomas Mrsic-Flogel – de la Sainsbury Wellcome Center din Londra, Regatul Unit.
Aceștia vor susține trei prelegeri științifice despre ultimele noutăți în domeniul studiului circuitelor neuronale, folosind tehnici experimentale și de analiză moderne. Prelegerile vor fi urmate de o dezbatere cu privire la modalitatea prin care activitatea circuitelor neuronale susține cogniția și comportamentul.
Întâlnirea cu publicul interesat va avea loc în sala Auditorium Maximum, str. Mihail Kogălniceanu nr. 5, Cluj-Napoca, în data de 16 iunie 2022, între orele 16:00 și 18:00. Așteptăm cu drag studenți, elevi, cercetători, public larg curios de un domeniu științific de ultimă generație, multidisciplinar, care urmărește să dezvăluie misterele creierului. Prezentarea și discuțiile se vor desfășura în limba engleză.