Platforma-rUBB

Infrastructura Strategică de Cercetare a UBB – Platforma-rUBB – cuprinde:

  • Unitățile de CDI (cercetare-dezvoltare-inovare) de tip specializare inteligentă şi de tip complex/transversal, acreditate institutional, în care se derulează programe postdoctorale, de cercetare și studii avansate.
  • Aparatură competitivă internaţional, localizată în diverse unităţi de cercetare din UBB, care poate fi accesată de cercetători din afara unităţii CDI care deţine aparatura.

Ca o universitate comprehensivă cea mai mare din România, UBB are peste 100+ unităţi de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) (laboratoare/centre/institute), din care doar 54 de unităţi de CDI sunt acreditate de Consiliul Ştiinţific al UBB ca fiind de interes strategic la nivel de UBB (cf. procedurilor aprobate de Consiliul de Administraţie al UBB, formulate şi derulate de Consiliului Ştiinţific al UBB din 2016). Dintre acestea, 16 sunt unităţi CDI de excelenţă (cf. Deciziei Consiliului de Administraţie al UBB, la propunerea Consiliului Ştiinţific al UBB, din 2016), făcând astfel parte din reţeaua distribuită a unităţilor de excelenţă ale Institutului STAR-UBB:

Notă: primele două unităţi de cercetare din listă au un accentuat caracter multi-, inter- şi transdisciplinar (complex/transversal).

Aparatura competitivă internaţional este localizată în diverse unităţi de CDI din UBB şi poate fi accesată de cercetători din afara unităţii CDI care deţine aparatura.

UBB susţine prin Institutul STAR-UBB Infrastructura Strategică de Cercetare – Platforma-rUBB (pentru reglementări şi susţinere vezi AICI).

În anul 2019, unitățile CDI care au fost susținute, pe bază competițională internă, detalii pot fi găsite AICI.