Dialoguri academice – prelegere Studium Generale +

Miercuri, 2 noiembrie 2022, ora 16:00, în cadrul unei colaborarări între Cluj Economics and Business Seminar Series (CEBSS), workshopul “Urban growth and development: the role of the cities in the smart specialization strategies”, Facultatea de Geografie a UBB și programul Studium Generale al Institutului STAR-UBB, va avea loc o prelegere cu tema „Relatedness, Complexity and Regional Inequality in Europesusținută de prof. Ron BOSCHMA (Utrecht University). Evenimentul se va desfășura în format hibrid, având loc concomitent onsite, în amfiteatrul „George Vâlsan” al Facultății de Geografie (etaj 1, sala 43), si online, prin intermediul platformei Zoom.

 

Link prelegere: https://us02web.zoom.us/j/83387907164

 

Workshop-ul “Urban growth and development: the role of the cities in the smart specialization strategies” este un eveniment organizat în 2 noiembrie 2022, cu începere de la ora 11:00, de Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă și Facultatea de Geografie a UBB, desfășurat în cadrul proiectului PCE cu codul PNIII-P4-ID-PCE-2020-0920.

 

CEBSS, inițiat si coordonat de către conf. univ. dr. Cristian Litan, reprezintă un forum pentru dezbaterea si diseminarea rezultatelor cercetărilor științifice. Seria de seminare contribuie in mod semnificativ si distinctiv la creșterea valorii adăugate științifice, având un impact relevant asupra cunoștințelor, educației si practicilor din domeniul economiei si al afacerilor.

 

 

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului STAR-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Programul a fost inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai.